Broodschotel

 Voor 4 personen heeft u nodig:

Een half wit brood

250 ml halfvolle melk

1/2 zakje vanille suiker

1 zoete appel

1 zure appel

1 peer

1 banaan

50 gram rozijnen en/of krenten

20 gram boter

Naar smaak kaneel, citroensap, gemalen kokos

 

Bereiding:

Haal de korst van het brood. Snijd of breek het brood in stukken.

Breng de melk en de vanillesuiker aan de kook. Voeg het brood toe aan de melk. Roer het brood door de melk. Het wordt een zacht geheel.

Schil het fruit en snijd het in stukjes. Vermeng het fruit, rozijnen, krenten en eventueel kaneel, citroensap en de kokos met het broodmengsel. Doe het mengsel in een beboterde ovenschaal. Strooi er naar smaak wat suiker en kaneel over en leg hier en daar een klontje boter.

Bak de broodschotel ongeveer 45 minuten in de oven op 175 graden.

 

Een portie voor 1 persoon bevat ongeveer:

Energie: 350 kcal

Eiwit: 10 gram

 

Dit recept is overgenomen uit “Tante ’s kookboek, van hete bliksem tot ouderwetse appeltaart” van Nelie Braspenning, zij werkt als diëtist bij zorgorganisatie TanteLouise.