Kippenstoof met kaneel en komijn

 Voor 4 personen heeft u nodig:

Scheutje vloeibare bak- en braadproduct

4 stukken kipfilet

1 ui

250 ml bouillon (kip)

1 kaneelstokje

1 eetlepel honing

1 eetlepel gemalen koriander

1 theelepel gemalen komijn

125 gram gedroogde pruimen (zonder pit)

 

Bereiding:

Doe de vloeibare bak- en braadproduct in de pan en verwarm dit. Bak de kipfilet bruin. Snipper de ui fijn en voeg de ui toe.

Voeg de bouillon , het kaneelstokje, de honing, koriander, komijn en pruimen toe.

Stoof de kip op laag vuur in ongeveer 20 minuten verder gaar.

Wanneer de saus te dun is kan dit met maïzena worden gebonden.

 

Dit gerecht kunt u bijvoorbeeld eten met gekookte aardappelen en spruitjes.

 

Een portie voor 1 persoon bevat ongeveer:

Energie: 250 kcal

Eiwit: 30 gram

 

Dit recept is overgenomen uit “Tante ’s kookboek, van hete bliksem tot ouderwetse appeltaart” van Nelie Braspenning, zij werkt als diëtist bij zorgorganisatie TanteLouise.