wentelteefjes

 

Voor 5 wentelteefjes heeft u nodig:

1 ei

150 ml volle melk

1 theelepel kaneel

1 eetlepel bruine suiker of rietsuiker

40 gram boter

5 sneetjes (oud) brood

 

Bereiding:

Neem een diep bord of een beslagkom en klop daarin het ei los. Roer vervolgens de melk en suiker door het ei heen (totdat de suiker volledig is opgelost). Haal de sneetjes brood door het eimengsel heen. Zorg dat het brood goed doordrenkt is.

Stapel de sneetjes brood op elkaar en giet het resterende eimengsel over de stapel brood. Laat de stapel 5 minuten staan.

Verhit de boter in een koekenpan. Bak de wentelteefjes ongeveer 1 minuut per kant en draaiย  een paar keer om. leg de wentelteefjes op een bord en bestrooi ze met (poeder)suiker en kaneel.

Er is heel veel variatie mogelijk met de wentelteefjes. Ze zijn te combineren met ijs, chocolade, fruit en vele andere lekkernijen!

 

1 wentelteefje bevat ongeveer:

Energie: 180 kcal

Eiwit: 5 gram