Uiensoep

Voor 2 personen heeft u nodig:

500 ml runder- of kippenbouillon

350 gram uien, in dunne ringen gesneden

1 teen knoflook

25 ml droge witte wijn of rode wijn

1 laurierblad

1 takje tijm

4 sneetjes stokbrood

100 gram geraspte kaas

 

Bereiding: 

Smelt boter of doe olie in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe. Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 minuten. Voeg de knoflook toe en blijf 2 minuten roeren. Voeg daarna langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.

Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is. Verwarm de grill voor.

Beleg de sneetjes stokbrood met kaas en leg de belegde sneetjes brood onder de grill tot de kaas is gesmolten en goudbruin is verkleurd. Leg het stokbrood met gesmolten kaas in twee soepkommen en schep de uiensoep hier overheen. 

 

Een portie uiensoep met twee sneetjes stokbrood met kaas bevat ongeveer:

Energie: 300 kcal

Eiwit: 15 gram