Mag ik bewegen?
Bijna iedereen kan op een veilige manier de landelijke richtlijn voor gezond bewegen opvolgen.
Met behulp van deze vragenlijst weet u of u van start kan gaan of dat u contact op moet nemen met uw zorgverlener om uw beweegplan te bespreken.
Uw antwoorden worden anoniem opgeslagen en kunnen anoniem worden gebruikt voor onderzoeksdoeleinden door de Stuurgroep Ondervoeding. Bijvoorbeeld om verschillende regio’s in Nederland te vergelijken of verschillen tussen mannen en vrouwen.
Testresultaat
U heeft alle vragen met nee beantwoord. Dat betekent dat het voor u veilig is om te bewegen.
Klik op de button hieronder voor een stappenplan en praktische adviezen bij beweging.
Indien u Ja heeft geantwoord op een van de vragen, maak dan gebruik van de aanbevelingen om veilig te bewegen met uw gezondheidsprobleem.
U geeft aan duizelig of licht in het hoofd te zijn. Is dit een nieuw probleem, maak dan een afspraak met uw huisarts.
Indien de klacht niet nieuw is en al door een arts bent geëvalueerd, kunt u starten of doorgaan met uw beweegprogramma. U kunt met vragen over de dosering van het beweegprogramma terecht bij uw fysiotherapeut.
Klik op de button onderaan de pagina voor praktische tips en een stappenplan.
U heeft aangegeven dat u pijn, een beklemmend gevoel of druk op uw borst heeft bij inspanning. Dan is het raadzaam dat u met uw zorgverlener (huisarts of fysiotherapeut) overlegt voordat u doorgaat of start met een uw beweegprogramma. Bedenk samen met uw arts/fysiotherapeut welke oefeningen en/of activiteiten voor u geschikt zijn.
Klik op de button onderaan de pagina voor praktische tips en een stappenplan.
U heeft aangegeven dat u een hoge bloeddruk heeft. U kunt gerust blijven bewegen of starten met bewegen om de gezondheid van uw hart te verbeteren en vaatziekten te voorkomen.
Klik op de button onderaan de pagina voor praktische tips en een stappenplan.
U geeft aan dat u pijn, stijfheid of zwellingen heeft waardoor u niet of minder goed kunt doen wat u wilt. U kunt in dit geval rustig doorgaan of starten met bewegen. Kies een leuke activiteit en begin met een niveau wat u makkelijk afgaat.
Klik op de button onderaan de pagina voor praktische tips en een stappenplan.
U geeft aan wankel te zijn of regelmatig te vallen. Dan is het raadzaam om met uw zorgverlener (huisarts of fysiotherapeut) te praten voordat u met een beweegprogramma start.
U geeft aan dat er een andere gezondheidsreden is waardoor u twijfelt. Deel deze informatie met uw zorgverlener (huisarts of fysiotherapeut). De meeste redenen om niet aan een beweegprogramma te beginnen, kunnen worden aangepakt waardoor u kunt starten met een beweegprogramma dat uw algehele gezondheid en welzijn verbetert.