Gestoofde vis
Voor 4 personen heeft u nodig:
4 stukken vis (kabeljauw, pangasiusfilet, tilapiafilet)
Sap van een halve citroen
Scheutje vloeibare bak- en braadproduct
2 beschuiten
Peper en zout
Bereiding:
Bestrooi de vis met een klein beetje peper en zout. Halveer de citroen en knijp de citroen uit boven de stukken vis. Verwarm de vloeibare bak- en braadproduct in de pan. Leg de vis in de pan, voeg een klein beetje water en het citroensap toe. Laat de vis op laag vuur 30 minuten stoven met een deksel op de pan. Verkruimel intussen de beschuiten. Voeg de beschuiten toe wanneer de vis bijna gaar is.
U kunt dit gerecht bijvoorbeeld eten met aardappelen en wortels.
Een portie voor 1 persoon bevat ongeveer:
Energie: 175 kcal
Eiwit: 25 gram
Dit recept is overgenomen uit “Tante ’s kookboek, van hete bliksem tot ouderwetse appeltaart” van Nelie Braspenning, zij werkt als diëtist bij zorgorganisatie TanteLouise.