Boerenomelet
Voor 2 personen heeft u nodig:
2-3 eieren (1-2 eieren per persoon)
Scheutje halfvolle melk
Scheutje vloeibare bak- en braadproduct
Suggesties voor vulling: ham, kaas, ui, wortel, doperwt, champignon, paprika, aardappel
Bereiding:
Breek de eieren boven een kom. Voeg de melk toe. Kluts de eieren en de melk door elkaar. Dit is de basis.
Er is veel variatie mogelijk bij dit recept. De ingrediënten die vermeld staan bij “vulling” zijn enkele suggesties. Kook de wortel, erwt of aardappel 5 minuten voor.
Doe een scheutje vloeibaar bak- en braadproduct in de pan en laat dit warm worden. Voeg een gedeelte van het eimengsel toe. Als dit gaat stollen, voeg de vulling toe en vervolgens de rest van het eimengsel. Laat het geheel stollen op klein vuur met een deksel op de pan.
Een portie voor 1 persoon met vulling zoals hier beschreven bevat ongeveer:
Energie: 350 kcal
Eiwit: 20 gram
Dit recept is overgenomen uit “Tante ’s kookboek, van hete bliksem tot ouderwetse appeltaart” van Nelie Braspenning, zij werkt als diëtist bij zorgorganisatie TanteLouise.